top of page
O.H.M. Que Pasa

Waarde bezoeker,

Goed dat je de website van Studentencafé de BoschPoort hebt weten te bereiken. Hopelijk is dit beter gegaan dan het bereiken van jouw studentenkamer na het verlaten van deze mooie kroeg. Mocht je nou aanstaand student zijn, op zoek naar een borrel, of een verdwaalde dame die zoekt naar antwoorden bij wie ze nou eigenlijk de nacht gespendeerd heeft. Terugkeren bij Studentencafé de BoschPoort wekt vaak meer nieuwe vragen op dan het beantwoordt.

"Kut, waar zijn mijn sleutels?", "Goeiemorgen, maar wie ben jij?" en "Nee, heb ik dat echt gedaan?" zijn prangende vragen waar menig Lid van Onafhankelijk Heerendispuut Maastricht Que Pasa zich wekelijks mee bezig houdt. Toch is dit pareltje  in het Maastrichtse studentenleven  al een

QP 2021-2022.jpg

Decennium lang het oogappeltje van elke Que Pasiaan. Gehuld in blauwgestreepte truien runt Que Pasa deze mooie toko om altijd een uitvalsbasis te creeëren voor de drie Heerendisputen en vier Damesdisputen die zich in ons midden mogen prijzen. Week na week vinden dorstige (oud-)studenten hier na college, tentamens, stage, werk of brakke middag hun uitvalsbasis om onzin zoals "studeren" voor even te kunnen vergeten.

Maar hoe ziet zo'n avond in de BP er voor deze Heeren uit? Steevast zul je deze mannen als eerst in de kroeg en het vaakst aan de bar vinden. Meter na meter vloeibaar genot wordt vervolgens door deze Heeren weggewerkt. Hierna druppelen langzaam de damesdisputen binnen, en beginnen bij een aantal QP'ers de beginselen van de eerste zwarte gaten van de avond vorm te krijgen.

Wanneer het bedroevende moment dan om 2 uur daar is dat ook deze kroeg haar deuren moet sluiten is echter de avond nog steeds jong! Als ware een caravaan begeven de mannen van QP zich dan ook linea recta naar de stad toe, waar zij ongetwijfeld een veelvoud aan domme beslissingen en koude biertjes zullen nemen. Dat college op donderdagochtend kun je toch wel terugkijken.

Ben jij dus een (toekomstig) student die wel eens wil weten wat het échte studentenleven nou inhoudt? Of ben je een dame die graag haar vergeten kledingstuk op wil komen halen in ons mooie Dispuutshuis boven deze kroeg? Onze Ab Actis zal jullie ongetwijfeld antwoorden kunnen bieden op dergelijke prangende vraagstukken.

Logo Que Pasa.png
  • Website Que Pasa
  • Facebook Que Pasa
  • Instagram Que Pasa
bottom of page